Nationell utredning

Hej på er kollegor !

Vi har fått en fin chans att kunna vara med och påverka hur vi i framtiden kan komma att arbeta och verka i samhället.
Vi kommer inom en snar framtid sitta med i en nationell utredning som kommer att ledas av Justitiedepartementet , Enheten för lagstiftning om allmän ordning och säkerhet och samhällets krisberedskap /L4).

Syftet är att modernisera och effektivisera regelverket och anpassa det till dagens förhållanden. utredaren ska också se över vissa frågor kring lämplighetsprövningen av personal hos auktoriserade bevakningsföretag. Och dessutom göra en bred översyn om just ordningsvakter. Att bl.a. se över reglerna för förordnanden, vilka platser som ordningsvakter ska kunna tjänstgöra på, vilka uppgifter och befogenheter ordningsvakter skall ha och vilka krav på utbildning som ska ställas på en ordningsvakt.

Utredaren ska bistås av en expertgrupp. I expertgruppen kommer bl.a representanter från Regeringskansliet och några myndigheter att ingå men även också från bransch och arbetstagarorganisationer. Det är där vi kommer in och vi är helt klart hedrade att få sitta med och representera oss som arbetar med detta dagligen.

Och nu till det viktigaste av allt i denna skrivelse.
Vi vill naturligtvis komma så väl förberedda som möjligt och ha så många frågor som är relevanta att få reda på i denna nivå. 
Vi har ju en hel del frågeställningar som vi redan vill driva men vi vet ju att alla som arbetar där ute också har en hel del frågor och förslag som skulle få effektiviseringsvinster för hela samhället och för vårt samarbete med Polisen i synnerhet. 
Så har ni relevanta frågor ni vill skicka med oss i denna viktiga utredning så skriv gärna ner dem via vårt Facebook konto eller om ni vill vara mer privata så mejla mig på ordforande@ordningsvakt.se ,  ni kan också mig på telefon 0708349258.

Inga förslag är dåliga utan ta nu chansen att skriva av er!
SFO kommer att ställa en fråga och det är varför Ordningsvakter och Väktare. Är det det effektivaste ?
Vi verkar ju mer och mer på samma arenor i och med att lov 3 ökar. Kommer ju att innebära en hel del förändringar för båda yrkesdelarna om detta skall gå att genomföra, men effektivare är jag 100% säker att hela systemet skulle bli.
Kommunikation via Rakel, OC spray, direktförverka alkohol, transporter av omhändertagna,gripna mm.

Se detta som ett exempel på frågor ni kan ställa. Som sagt ta chansen att tycka till. Vi beräknas starta utredningen i början av december.

MVH: Dennis Wesselhoff

Ordförande : SFO